Home EduSkinCare Diverse Ce trebuie sa faci ca sa contezi?
Ce trebuie sa faci ca sa contezi?

Ce trebuie sa faci ca sa contezi?

Fiecare dintre noi vrea sa aiba un loc in care sa fie apreciat, sa aiba o familie normala, o pozitie sociala si fireste bani.

De multe ori aceste 4 lucruri nu se potrivesc asa cum ne-am dori de fapt si aici intervine de fapt problema vietii.

Incercam in situatii de cumpana sa reducem din cele 4 si ne gandim cum am putea aveam macar 2 daca nu 3 din cele de mai sus.

Facem permutari si aranjam piesele pe tabla, stergem, aruncam tabla in speranta ca pe una noua piesele se vor aranja altfel. Degeaba.

Ce nu este in regula?

1 . De obicei nu facem nimic pentru a ne indeplini asteptarile. Avem doar asteptari si SPERAM ca ceva bun se va intampla si astfel gata cu problemele. Fals. Problemele sunt si vor fi indiferent la ce nivel sunteti situate. Ceea ce ajuta este experienta pe care o deprindeti atunci cand faceti acel ceva, acea schimbare.

2. Nu gandim mai deloc si ne bazam pe ceilalti sa o faca pentru noi. Luam ce ni se da si atunci cand nu ne convine nici macar nu stim. Ne dam seama mai tarziu, daca se intampla, si reactionam emotional incarcate de povara dusa.

3. Nu se schimbam deloc si chiar combatem acest lucru pentru ca noi suntem cele mai si altii nu au ochi sa vada acest lucru. Ne este frica sa ne privim in propria oglinda si negam toate cele rele si barfele auzite. Noi suntem cele mai.

4. Nu vrem sa intelegem ci vrem sa fim intelese. Suntem orgolioase si ne bucura prostia si banalul mai mult decat altele.

5. Suntem intr-o lupta cu celelalte dar niciodata cu noi. Noi ne stim (de fapt ne amagim cu asta) si suntem perfecte. Cine ne iubeste, ne iubeste si asa.

6. Nu ne mai putem schimba acum, deja e prea tarziu. Si de obicei asta ne duce la pierzanie.

 

Ce este de facut?

1. Macar 30 secunde pe zi faceti o pauza de gandire. Fiti sincere cu voi cand reluati mintal  acvitatile zilnice pe care le-ati facut. Acceptati ce nu va place la voi. Sunteti doar voi cu voi. E secretul vostru.

2. Nu lasati pe altii sa gandeasca pentru voi. Daca vor nu au decat s-o faca. Dar gandirea celorlalti nu trebuie sa suplineasca gandirea voastra.

3. Retineti ce vorbeste lumea despre voi si ganditi-va ca ar putea fi si o parte de adevar in discutiile sau barfele auzite. Incepeti sa corectati ce va pare mai aproape de adevar si neglijati restul.

4. Ca sa fiti intelese trebuie sa intelegeti. Ce nu este musai sa faceti este spuneti asta cu voce tare. E unul dintre secretele ce va vor aduce respect si admiratie.

5. Trebuie sa invingeti lupta cu voi. Cu restul  nu aveti de dat nicio batalie, chiar daca de multe ori asa pare. Nu va lasati pacalite de promisiuni si avantaje imediate. Viata nu a fost si nici nu este asa simpla ca o minciuna care suna bine.

6. Va puteti schimba la orice varsta. Puteti sa faceti asta daca macar 30 secunde pe zi sunteti voi cu voi si cu nimeni altcineva. A schimba ceea ce nu va convine, ceea ce discutia cu voi insiva va releva, este ceva ce nu oricine poate face. Fiti mandre de rezultat si nu dati vina pe nervi. Schimbarea este pentru voi si nu pentru altii din jurul vostru.

 

Toate cele spuse mai sus va pot ajuta daca mintea va este deschisa si daca aveti taria sa va priviti asa cum sunteti macar 30 secunde pe zi.

Se poate sa fie mult 30 secunde. Se poate sa va fie greata dupa primele 10 secunde. Mai aveti 20 in care sa va treaca greata si daca ati inteles 1 secunda din cele spuse pana acum aveti sansa ca in 30 zile sa va priviti altfel si viata sa fie mai frumoasa, incomparabil cu ce ati trait pana acum.

Daca spuneti NU raspicat, inseamna ca nu va doriti o schimbare si va place asa cum sunteti si cum sunteti privita, tratata.

Schimarea vine de la voi. Ca sa contezi, important este sa va aratati voua ca puteti face si ca sunteti capabili. Daca veti dori sa o faceti si in colectiv, familie, serviciu, este doar decizia voastra.