Home Familia Familia, de la teorie la practica
Familia, de la teorie la practica

Familia, de la teorie la practica

Decizia de a incepe o noua tema si anume Edu Family, vine pentru a reda realitatile ce se vad mai putin si se citesc si mai putin. Fireste ca fiecare dintre noi aveam cea mai buna si mai inchegata familie si daca nu este asa atunci cu siguranta stim ce se petrece si totul este sub control.

Daca stiti sau admiteti ca nu este asa, aveti un motiv in plus sa continuati sa cititi si poate sa refaceti ceea ce presupun ca ati avut la un moment dat.

Experientele acumulate dovedesc clar opusul celor spuse mai sus. De cele mai multe ori ea si el au senzatia ca stiu ce inseamna familie si spun acest lucru pentru ca ori intr-adevar stii ce este familia dar nu-ti pasa, ori nu stii si trebuie sa pornesti de aici.

Da, stim totul si cand ajungem sa aplicam ori nu mai stim, ori nu vrem ori suntem nervosi, ori cine stie ce motiv, de multe ori stupid, ajunge sa fie mai important decat familia.

Am observat ca eforturile depuse la serviciu sunt cu mult mai mari decat eforturile depuse pentru a avea o familie. Serviciu e serviciu, spune ea sau el, acolo fireste ca avem respectul (pe care-l avem), acolo fireste ca trebuie sa fim calmi, acolo putem sa inghitim toate porcariile si sa suportam toate aberatiile. Si toate astea pentru ca serviciu e serviciu.

De aici vine si titlul “de la teorie la practica” pentru ca in ipoteza suntem 99% foarte buni in teoria familiei  (procentul este absolut ales la intamplare) in practica zilnica avem senzatia ca sutem 100% buni.

Ma feresc aici de generalizari dar nu pot sa nu tin cont de observatiile ce determina subiectul acestei teme.

Poate ca aveti o familie ideala, poate ca nu. Cert este ca acest nucleu respecta un principiu clar si anume ca NIMIC nu merge de la sine ba mai mult, atunci cand suntem pe langa adevar si realitate efectele a ceea ce facem pot fi devastatoare.

Lucrurile in ansamblu sunt simple, complicate sunt caile pe care el si ea le genereaza si in majoritatea cazurilor motivele pe care el+ea le invoca prin diferite limbaje unul mai parfumat decat altul.

O mare importanta sunt detaliile dar despre asta sper sa am timp sa scriu un articol separat pentru ca prin importanta lor au o pondere extraordinara in echilibrul fragil al ecuatiilor  ea+el = familie, ea+el+copii = familie.

In cele ce urmeaza o sa rezolvam ecuatiile de mai sus, o sa privim logic anumite aspecte si daca aveti mintea deschisa o sa puteti sa va faceti propriile evaluari.

Inchei prin a spune ca a aceste evaluari sunt importante atata vreme cat sunt intelese si aplicate. Nu e nevoie sa le priceapa ea sau el. Daca el citeste, el trebuie sa inteleaga si daca ea citeste ea trebuie sa inteleaga. Chiar nu recomand discutiile in doi despre cele ce vor fi spuse aici.

Doar intelegerea aspectelor ce vor urma va determina accesul la linistea si viata pe care o doriti atat la serviciu dar mai ales acasa.

Atat pentru astazi,

EduFamily.

tags: