Home EduMath Matematica pentru elevi – Constantin Obreja scoala 5 Roman, Neamt
Matematica pentru elevi – Constantin Obreja scoala 5 Roman, Neamt

Matematica pentru elevi – Constantin Obreja scoala 5 Roman, Neamt

Edunet va prezinta astazi un site construit pentru a dezvolta gandirea matematica si nu numai.

Acest site, math.edunet.ro este realizat de catre Constantin Obreja, profesor de matematica la Scoala Nr. 5 din Roman, judetul Neamt.

Mesajul de mai jos este preluat de pe pagina de start a site-ului si va invitam sa-l cititi.

Consideram site-ul foarte folositor elevilor, aceasta fiind si eplicatia subdomeniului math.edunet.ro

Va invitam sa cititi mesajul domnului profesor si fireste sa-i vizitati si site-ul: http://math.edunet.ro

 

“Sunt Constantin Obreja, profesor de matematica la Scoala Nr. 5, Roman (acum Scoala Gimnaziala “Alexandru Ioan Cuza”, Roman). Cred ca am ceva experienta, rutina si “dogmatism” pentru a putea sa sa pun la dispozitia elevilor un set de teste care sa le permita sa se autoevalueze la diverse capitole din programa scolara.

Veti gasi teste de diverse categorii, usoare si putin mai dificile, dar in nici un caz nu sunt teste foarte grele. Problemele care apar in teste sunt probleme de calcul. Deci nu se pretind demonstratii! Se presupune ca avem de-a face cu un elev silitor, nu neaparat exceptional, care doreste sa-si verifice potentialul matematic la un anumit moment dat. Testele cuprind probleme de diverse tipuri, totusi numarul de tipuri este limitat de program. La majoritatea testelor, fiecare apelare va genera un test relativ diferit de cel anterior, valorile numerice fiind generate ‘aleator’ de computer. Unele teste fac o selectie de probleme dintr-un numar dat de probleme si le prezinta spre rezolvare.

Aveti si ‘lectii’ cu ajutorul carora se pot invata anumite notiuni matematice.
Sa nu uitati nici o clipa ca aceste programe nu suplinesc ci completeaza activitatea de la scoala! Demonstratiile se invata la scoala! Computerul, prin aceste programe (asa cum le-am conceput!) testeaza, in primul rand tehnica de calcul si intelegerea notiunilor de baza. Deci nu supraestimati dar nici nu subestimati reultatele obtinute la aceste ‘teste’; notele sau punctajele mici pot indica serioase goluri in insusirea anumitor cunostinte, cele mari dovedesc o cunoastere suficienta a materiei si o tehnica de calcul buna.

Alegeti o tema din meniurile alaturate. De regula, fisierul apelat se deschide intr-o noua fereastra! Dar acest lucru mai depinde si de modul in care aveti setate optiunile pentru browser-ul pe care il folositi! Daca “vedeti ca nu vedeti nimic” (n.b!), deci daca nu s-a deschis fisierul dorit in asa fel incat “sa sara in ochi!” in mod cert el se afla intr-una din ferestrele deja deschise din bara de jos, asa ca incepeti sa-l cautati! Daca va intereseaza cu adevarat, il veti gasi.

Desi, aparent, par putine teme tratate (!), veti constata ca aveti surpriza sa descoperiti multe teme interesante ascunse in titluri ‘anoste’ de tipul ‘Numere naturale’. Mai puteti gasi o serie de mici programe realizate in VisualBasic care vor solicita fie salvare pe hard, fie rulare directa.

Veti putea gasi si GENERATOARE de TEME/EXTEMPORALE care va pot fi utile pentru a va face o pretestare inaintea celei propuse de profesor. Totodata, ele sunt utile si profesorilor care pot gasi aici idei pentru un extemporal pe care au uitat sa-l ‘fabrice’ acasa. Pot fi generate teste pentru fiecare elev in parte! Alte generatoare le puteti gasi rasfoind site-ul. Teze, lectii, planificari si alte ‘acareturi’ puteti gasi in site-urile de la Recomandari; ca elev, m-as duce mai intai la Didactic.ro pentru a analiza care este ‘pulsul’ zilei in materie de TEZE si/sau Extemporale. Daca sunteti pasionati, puteti gasi multe idei interesante si frumoase in multe locuri. (Vedeti RECOMANDARI.)Important este sa stiti ce vreti si sa vreti!

Succes!
Daca doriti o alta asezare a fisierelor (

de ex. PE TEME) apasati ‘butonul’ ALTA ASEZARE din meniul din partea stanga-sus. Daca o pagina nu se deschide, e posibil sa fie vina browser-ului sau … a fisierului insusi!”

tags: