Home EduSkinCare Tratament Piele Grasa Piele grasa ingrijire – Secrete si tratament
Piele grasa ingrijire – Secrete si tratament

Piele grasa ingrijire – Secrete si tratament

Piele grasa – Secrete si tratament

Pielea grasa sau mixta este pielea in care este determinata o secretie excesiva de sebuum. Conditiile ce duc la aceasta sinteza trebuie determinate inaintea unui tratament care sa duca la rezultate.

Trebuie stiu faptul ca o mare parte din cauzele ce duc la un ten gras sunt externe si sunt cauzate de protocoale nepotrivite pentru tipul de piele, produse imcompatibile cu tipul de piele si nerespectarii schemelor de tratament, atunci cand sunt bine prescrise.

Una din greselile facute in protocolul de ingrijire a pielii grase este spalarea cu produse incompatibile, spalare ce agraveaza starea tegumentului deja afectat, ce duce la o hipersecretie ( o secretie mai mare se sebuum ) ce va determina o piele si mai grasa.

Practic, ceea ce ne determina sa afirmam ca avem tenul mixt sau gras, este hipersecretia de sebuum.

Aceasta secretie este benefica pentru piele pentru ca sebuum-ul este parte constituenta a stratului (filmului) hidrolipidic, film ce ne protejeaza pielea de factorii externi, agenti patogeni, etc.

Pielea are un mecanism de reglare a secretiei de sebuum si acest mecanism odata ce este dezechilibrat nu mai actioneaza cum ar trebui, ci dimpotriva ne poate afecta.

Din acest motiv o piele care este mixta sau grasa trebuie sa fie ingrijita cu atentie astfel incat sa nu determinam o mai mare secretie de sebuum.

Cum facem acest lucru?

Acest lucru il realizam alegand cu grija produsele de spalare si modul in care efectual spalarea. Totodata trebuie sa “convingem” glanda sebacee sa nu mai secrete sebuum in exces si acest lucru il facem prin aplicarea unor masti care sa echilibreze secretia de sebuum.

Greseli frecvente:

  1. Spalarea cu produse ce au pH neutru sau bazic, distruge filmul hidrolipidic si astfel pielea va determina glanda sebacee sa secrete si mai mult sebuum pentru refacerea filmului hidrolipidic.
  2. Cand exagerati cu spalarea si eliminarea sebuumului determinati hipersecretie de sebuum
  3. Spalarea cu produse care contin surfactanti duri genereaza hipersecretie de sebuum
  4. Spalarea cu produse ce nu elimina bine impuritatile si celulele moarte (ce nu se elimina prin spalare) duc la o mai mare secretie de sebuum
  5. Procedura de extractie duce la hipersecretie de sebuum

 

Recomandarea noastra este Pore Cleanse Gel pentru spalarea pielii mixte sau grase. Aplicarea mastii Clay Mask duce la echilibrarea pielii si astfel regleaza secretia de sebuum.

Nu trebuie stopata aplicarea de acid hialuronic si antioxindati, vitamina C si E. Se recomanda folosirea retinolului serum in procent de 0.3 %.

Nu se recomanda folosirea in exces de creme sau emolienti in prima saptamana de tratament.

Odata inceput un tratament de stabilizare a secretiei de sebuum trebuie sa observati o schimbare in cel mult doua zile. Nu uitati de masca ce trebuie aplicata pe zi dimineata si seara. Recomandam folosirea Medik8 Clay Mask, se lasa pe fata 10 minute, dimineata si seara, apoi se trece la spalarea fetei.

Nu fortati procedeul de curatare, efectuati procedura cu blandete chiar daca aveti senzatia ca daca spalati mai bine, pielea o sa fie mai bine. E doar o senzatie.

Nu uitati faptul ca o piele mixta sau grasa trebuie re-echilibrata si nu fortata sa nu mai fie grasa.