Home EduSkinCare Tratament Piele Uscata Tratament pentru piele uscata
Tratament pentru piele uscata

Tratament pentru piele uscata

Schema de tratament pentru piele uscata

Pielea uscata se caracterizeaza printr-o elasticitate si luminozitate scazuta cumulata cu senzatia de astringenta si disconfort.

Odata cu aceste semne incep sa apara si manifestarile pielii, manifestari care de obicei sunt riduri, pigmentatie (pete), senzatie de disconfort continua, aspect inchis si tern, etc.

In aceste cazuri se impune urgent un tratament pentru piele, tratament care trebui sa contina ingrediente de baza si nu produse bazate pe diverse extracte de plante sau uleiuri, etc.

Inainte de a trece la schema de tratament amintim faptul ca dieta, sportul, odihna sunt elemente care contribuie sa sanatatea pielii dar nu sunt elemente capabile sa schimbe in bine pielea odata ce echilibrul se rupe.

Amintim faptul ca apa bauta zilnic are un efect minim asupra hidratarii pielii.

Atentie: Consumul zilnic a 2 litri de apa nu inseamna ca pielea va este hidratata. Nu va bazati pe faptul ca asigurati hidratarea pielii consumand zilnic apa.

Scopul unui tratament pentru piele uscata nu trebuie sa fie doar acela de a asigura un nivel minim sau optim de hidratare ci de a aduce pielea la stadiu in care sa poata sa-si mentina nivelul de apa corespunzator si astfel sa fie hidratata.

Tratamentul pielii uscate trebuie sa asigure urmatoarele:

  1. Curatarea pielii prin eliminarea celulelor moarte
  2. Aplicarea produselor cu acid hialuronic si vitamina B5 (si B3 daca avem afectiuni cutanate)
  3. Antioxidanti de baza vitamina C si E administrate impreuna
  4. Emolient cu SPF 15  – 30 si nu 50 sau 50+
  5. Continuitate in aplicarea acestor produse

Tratamentele se vor aplica dimineata cat si seara, primele semne de bine avand loc dupa prima zi de tratament daca produsele sunt bine alese.

Atentia trebuie indreptata spre produsele cu vitamina c (antioxidant) care trebuie sa fie foarte stabile.

Daca vitamina c aplicata pe piele nu este stabila, aceasta va oxida si va genera radicali liberi care vor distruge celulele responsabile de regenerarea celulara.

Aplicarea acidului hialuronic este esentiala pentru hidratarea pielii pentru ca acesta poate retine de pana la 1000 ori apa, astfel asigurand pe langa hidratare si re-hidratarea pielii, esentiala in tratamentul pielii uscate.

Recomandam pentru hidratare produsul Hydr8 B5 de la Medik8, atat pentru acidul hialuronic cat si pentru vitamina B5 ce are loc in regenerarea celulara.

Se pot folosi si produse pe baza de retinol (vitamina A) doar seara si in cantiatati mici (1 – 2 picaturi) odata la 2 zile si zilnic dupa o saptamana.

Efectul tratamentului asupra pielii trebuie sa fie vizibil imediat si nu dupa 7 – 30 zile.

Daca acest lucru nu se intampla, produsele trebuiesc schimbate si in niciun caz nu mai trebuie continuat tratamentul.

Pielea este capabila sa-si revina singura daca sunt respectate regulile de mai sus.