Home EduSkinCare Tratament Hiperpigmentare Tratament pentru hiperpigmentatii
Tratament pentru hiperpigmentatii

Tratament pentru hiperpigmentatii

Cum apar petele pigmentare pe piele?

Aparitia petelor poate avea diverse cauze dintre care cele mai importante sunt:

 1. Inflamatiile pielii
 2. Expunerea la radiatii ultraviolete UV (UVA, UVB)
 3. Tratamente de infrumusetare a pielii
 4. Peeling-uri efectuate cu produse de slaba calitate
 5. Operatii de infrumusetare si modelare faciala
 6. Stresul cutanat transmis pielii din mediul inconjurator
 7. Afectiuni interne si medicatie
 8. Deficiente endocrine

Sinteza de melanina (produsa de malanocit) este normala si benefica, dar atunci cand se suprapune peste un dezechilibru cutanat sau cand pielea este supusa unui stres continuu, poate duce la aparitia de pete pigmentare.

 

Ce trebuie sa facem?

Odata cu aparitia primelor semne de pete pigmentare trebuie actionat prompt chiar daca factorul determinat nu poate fi identificat.

Primul lucru pe care nu trebuie sa-l facem este de a folosi produse fara sa ne documentam asupra actiunii si logicii actiunii acestora.

Oferta de produse care ofera rezolvarea, disparitia petelor pigmentare este foarte generoasa, asadar atentie maxima la ce cumparari.

Experienta pacientilor cu astfel de afectiuni a demonstrat faptul ca odata cu generozitatea ofertei de produse minune vine si hiperpigmentarea accentuata a pielii.

Logica tratamentului trebuie sa aiba la baza factorul ce genereaza aparitia petelor cat si petele pigmentare si nu doar incercari ale unor persoane.

Tineti cont ca afectiunile apar si evolueaza functie de tipul de piele si de disfunctionalitatile specifice per tipologie cutanata si nu exista un standard al evolutiei petelor pigmentare.

Pacientii sunt unici, la fel si modul in care o afectiune a pielii va evolua si in cele mai bune cazuri va putea fi  remediata.

Aceasta este ratiunea unei prescrieri functie de istoricul pacientului, prescriere bazata pe investigarea instoricului pacientului si nu o prescriere liniara, universala.

Chiar daca baza ingrijirii si tratamentului este in mare aceeasi, istoricul pacientului ne spune cum, ce si care este cea mai buna schema de tratament care sa dea rezultate in cel mai scurt timp.

Tratamentul petelor pigmentare are la baza o procedura ce foloseste alfahidroxiacizi (AHA) pentru curatare si exfoliere, antioxidanti pentru neutralizarea radicalilor liberi, in anumite conditii retinol, si acid kojic.

Functie de istoricul pacientului se alege incarcarea de vitamina C si vitamina E ce se va aplica pe piele in procesul pre-tratament.

Procesul pre-tratament este unul esential, determinant pentru rezolvarea problemei si disparitia petelor pigmentare.

Am observat la pacienti o anumita eschiva in aplicarea procedurii pre-tratament, pacientii fiind interesati doar de disparitia petelor si de multe ori neintelegand faptul ca hiperpigmentatia nu poate fi inlaturata aplicand un produs minune.

Pentru reusita tratamentului va recomandam un consult, puteti opta si pentru consultanta noastra gratuita.

Pasi in tratamentul petelor pigmentare

 1. Curatarea pielii functie de tipul de piele – aceasta etapa trebuie facuta cu produse cu pH acid si nu cu produse cu pH neutru sau bazic
 2. Aplicare acid hialuronic cu vitamina B5 pentru hidratarea si re-hidratarea pielii
 3. Aplicare vitamina C si vitamina E
 4. Functie de pacient se poate aplica un antioxidant puternic care sa neutralizeze un spectru mai mare de radicali liberi
 5. Functie de caz – retinol
 6. Aplicare acid Kojic si emolient protector cu SPF nu mai mare de 30

 

Nu va indicam aici produse sau branduri pentru a fi folosite in acest tip de afectiune, doar va spunem ca avem rezultate reale si pacienti reali care au urmat schema de tratament utilizand produsele Medik8 – www.medik8.ro

Este important ca in cursul tratamentului sa observati evolutia zilnica a starii pielii, a petelor si astfel sa puteti interveni in schema de tratament.

Aceasta problema, daca o vreti rezolvata, necesita o atentie speciala din partea dvs. si de obicei eliminarea produselor uzuale de ingrijire. Aceasta pentru ca experienta ne arata ca un procent alarmant de doamne utilizeaza produse fara a cunoaste ce ingrediente contin si fara a sti si aplica principii de baza ale ingrijirii medicale a pielii.

Pare greu de crezut dar greseli minore chiar si in cazul unui tratament bine prescris, cu produse bune, poate duce la un esec.

Tinand cont de aceste lucruri sper sa retineti faptul ca odata instalata aceasta problema a pielii, petele pigmentare sau hiperpigmentatia, aceasta va evolua si va duce la o arie si mai mare de acoperire facand astfel procesul de vindecare mai costisitor in timp si bani.

Am oferit si continuam sa oferim la numarul de telefon 0746 031 062 consultanta absolut gratuita, acest lucru fiind un proiect unic la nivel national  ce isi propune educatia ingrijirii medicale a pielii.

 

Grija fata de pielea dvs NU trebuie sa se bazeze pe mituri, povestiri, etc. ci doar pe logica medicala a protocolului de ingrijire sau tratament care ar trebuie sa fie explicat astfel incat sa-l intelegeti si numai dupa aceast lucru, eventual,  sa treceti la achizitionarea de produse.