Home EduSkinCare Tratament Riduri Tratament Riduri si Anti-Rid
Tratament Riduri si Anti-Rid

Tratament Riduri si Anti-Rid

Eficacitatea unui tratament anti-rid sau tratament riduri se distinge prin trei aspecte:

1. Produsele si ingredientii folositi in tratamentul anti-riduri: emolienti, serumuri, etc;
2. Alte proceduri, tratament anti-rid prin device-uri, etc.
3. Efectele negative induse de produse sau tratamente riduri sau anti-rid.

1. Produse
Pentru tratarea si reducerea ridurilor pielea are nevoie sa fie sustinuta in procesul natural de refacere a structurilor celulare. Calitatea acestor structuri definesc in mare masura ridurile de pe fata.

Daca ne situam ca varsta in perioada in care celulele se refac relativ usor, singurul lucru de care trebuie sa tinem cont este calitatea si numarul de ingrediente pe care le aplicam pe piele. Nu este nevoie sa aplicam multe produse, ci doar pe cele care contin ceea ce este cu adevarat relevant pentru piele. Tot ceea ce este aplicat in plus va ingreuna procesul de regenerare si astfel determina o calitate scazuta a colagenului si elastinei. Cum acestea definesc calitatea pielii, vom ajunge sa avem o piele care nu arata bine.

Daca suntem situati dupa varsta in care acest proces de regenerare are loc relativ usor, trebuie sa luam in considerare ca pielea trebuie ajutata si nu doar sustinuta.

Sa luam un exemplu. Avem 35 ani, tendinte de rid, oboseala la serviciu, stres, etc. Folosim produse pe care toata lumea le foloseste, le cumparam din farmacii si totusi pielea nu este cum ar trebui. Ce este in neregula?

Neregula apare in momentul in care aplicam pe piele produse despre care NOI nu stim nimic, facand acest lucru pentru ca auzim, ne este recomandat sau altele. Stim bine cum stam cu increderea in aceste vremuri si tocmai aceasta este ratiunea pentru care trebuie sa stim ce produse aplicam.

Din punct de vedere dermatologic pielea are nevoie sa fie hidratata, sa-si mentina starea de hidratare, asta insemnand ca pielea trebuie sa poata sa controleze si sa regleze nivelul de apa. Acest lucru se realizeaza prin stratul hidrolipidic. Pe scurt, acidul hialuronic, serum, este esential in hidratare si mentinerea hidratarii. Acest ingredient este de baza.

Antioxidantii sunt la fel de importanti, acestia mentin starea de sanatate a formatiunilor ce produc si regenereaza celulele. Fara antioxidanti regenerarea celulara scade si odata cu aceasta si calitatea pielii.

Retinolul – vitamina A este singurul ingredient dovedit stiintific ca avand proprietati anti aging.

Ce inseamna dovedit stiintific? Cand noi spunem dovedit stiintific nu ne referim la review-uri facute pe net, la studii publicate de producatori. Aceste lucruri nu ne intereseaza in studii. Ce ne intereseaza sunt studiile facute pe ingrediente si publicate pe pubmed sau researchgate.
Dupa acest aspect ne intereseaza si impactul produsului pe piele. In acest fel suntem siguri ca produsul este intr-adevar bun pentru piele.

2. Alte proceduri
Aceste proceduri, invazive sau nu, deocamdata nu le agreem pentru ca din punctul nostru de vedere pielea este in masura sa-si rezolve singura problemele.

DACA intervenim in acest proces natural este posibil sa nu mai putem interveni si corecta atunci cand ceva se intampla si asta inseamna ca nu vom mai putea corecta pe cale naturala si trebuie alte si alte interventii.

Pe parcursul acestor alte proceduri pielea poate suferi degradari celulare astfel incat orice tentativa de a reface structura pielii, chiar si un tratament anti-rid sa nu aiba efec,t sau efectul sa fie minim.

Chiar daca vreti rezultate imediate ganditi-va ca nu este firesc sa aveti rezultatul dorit dupa 30 minute de tratament non-natural, dupa ce ani de zile ati ignorat starea pielii.

3. Efectele negative induse
Asa cum am inceput la punctul 2, este posibil ca efectul acestor alte tratamente sau proceduri sa distruga mecanismele prin care pielea isi poate reveni cu un mic ajutor din partea noastra.

Nu cred ca trebuie sa avem incredere in toate tehnologiile noi atat vreme cat odata cu aparitia lor nu poate sa existe si dovada stiintifica a eventualului rau pe care aceste proceduri le pot induce.

Acest lucru poate fi dovedit in timp si doar pe o cazuistica construita pe pielea noastra, lucru care nu cred ca ne incanta.

Am vazut diverse persoane care au apelat la aceste proceduri si din puctul meu de vedere asa zisa tinerete arata ca masina viitorului, androidul cu fata umana.

Nu cred ca in acest moment stiinta dermatologiei este pregatita sa suplineasca ceea natura a creat si sustine, nu cred ca aceste dispozitive se pot ridica la un nivel care sa ne asigure daca nu rezultate, macar siguranta procedurilor.

Concluzii

Produsele pe care le-am testat si studiat sunt fabricate in UK si sunt comercializate sub brandul Medik8. Din punct de vedere stiintific reprezinta exact ce pielea are nevoie, fara ingrediente care sa fie in plus dar care sa faca nimic. Skinbook cu adresa www.skinbook.ro  are dezvoltat un protocol extrem de util cu privire la tratamentul ridurilor, protocol scris bine si pentru alte tipuri de riduri, perioculare, fine, profunde, buze. Gasiti aici linkul catre recomandarile lor cu privire la tratament riduri – Skinbook Tratament Riduri.

La aceste argumente se adauga si parerile pe care le-am citit de la zeci de pacienti, rezultatele fantastice si problemele pe care aceste produse le-au rezolvat. Poate ca pentru voi asta nu conteaza dar atunci cand o problema de piele devine o problema, va asigur ca veti citi si reciti aceste randuri cu mult mai multa atentie.

Nu in ultimul rand am fost uimiti de cazurile pe care Medik8 le-a rezolvat si de multumirea manifestata de acesti pacienti. Atunci cand e vorba sa puneti o crema pe fata, cand pielea nu are probleme, aceste lucruri sunt un fleac fara importanta.

Cand nu poti aplica pe piele o crema, un serum, cand pielea ustura, doare, nu te lasa sa dormi, sa iesi din casa, doar atunci poti sa simti cel mai bine puterea si forta acestor produse Medik8.

Recomandarea noastra este sa incercati sa folositi preventiv aceste produse mai ales ca pretul acestora este comparabil cu pretul altor produse pe care le gasiti pe piata sau farmacii, dar efectul este imediat si de durata.